Wykonanie
Pomysł na zapiekany
camembert wypatrzyłam oczywiście w internecie. Jest to banalnie proste, błyskawiczne w przygotowaniu i oczywiście smakowite danie! Szczególnie polecam je osobom, które lubią zapleśniałe
serki;) ale także tym, którzy nie są do nich przekonani, bo dzięki tej przekąsce mogą je pokochać. Myślę, że tak podany
ser doskonale sprawdzi się jako dodatek do
wina czy
piwa, w sam raz do podania niezapowiedzianym gościom;) Polecam!
Paczka gotowego, rozwałkowanego
ciasta francuskiego.1 opakowanie
sera camembert2 łyżeczki
dżemu morelowegodżem żurawinowy do podania, ilość wg uznania, ja lubię dużo ;)Ciasto rozwinąć, posmarować
dżemem morelowym, na środku ułożyć
ser, owinąć go
ciastem (uformować rodzaj kwiatka, aby ładnie wyglądało, nadmiar ciasta odkroić). Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec przez około 20 minut lub do czasu aż ciasto ładnie się przyrumieni.Podawać natychmiast z
dżemem żurawinowym.
Smacznego!