Wykonanie
Przyszedł maj, a z nim sezon na jedną z pierwszych, nadających się do zjedzenia roślin z ogródka - czyli na
rabarbar :)Roślina bogata w żelazo, ale niestety jej spożycie w nadmiarze nie jest zbytnio wskazane :)Dlatego ja proponuję niewielką tartę z
rabarbarem ;)Z gotowego ciasta kruchego, które całkiem przez przypadek nabyłam... :PSkładniki:opakowanie kruchego ciasta450 g
rabarbarudżem wiśniowycukier puderPrzygotowanie:Formę do tarty nasmarować tłuszczem i posypać
bułką tartą.Ciasto rozwinąć, i wyłożyć na formę. Całość troszkę nakłuć widelcem i posmarować
dżemem wiśniowym.Pozostałe ciasto trzeba zostawić na dekorację ;)
Rabarbar obieramy ze skóreczki, żeby się nam nic nie ciągnęło i kroimy w bardzo drobną kosteczkę.Całość wsypujemy na ciasto z
dżemem i dekorujemy pozostawionym
ciastem ;)Pieczemy w 180 stopniach 35 -40 minut. Całość posypujemy dużą ilością
cukru pudru.

Pychota ;)