ßßß
Składniki :150 g polędwiczek wieprzowych50 g ryżu jaśminowego1 marchewka fioletowa1 marchewka żółta1/2 marchewki pomarańczowejkiełki buraka1 łyżka oliwy z oliwekPrzyprawy :pieprz czarnycząberpapryka słodkapieprz cayennekmin rzymski
Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy na pół. Przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnym i cayenne, papryką słodką, kminem rzymskim, cząbrem . Odstawiamy na pół godziny do lodówki.Marchewki myjemy i obieramy. Ryż jaśminowy wkładamy do pojemnika na ryż.Po wyjęciu polędwiczek z lodówki układamy je na 1 poziom parowaru na folii aluminiowej.Ryż na 2 poziomie, a marchewki również na folii na 3.Włączamy urządzenie na 25 minut.Po wyłączeniu parowaru, przekładamy wszystko na talerz, na ryż układamy kiełki buraka.
Czekam na Wasze komentarze oraz uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam