Wykonanie
A dziś na obiad troszkę
owoców leśnych, a konkretnie
jagód. Bardzo nie lubię ich zrywać, więc dziękuję serdecznie mojemu chłopakowi za to, że nazbierał mi kilka słoiczków i
mogę teraz delektować się ich smakiem. Troszkę sobie zamroziłam, aby móc je wykorzystać, gdy już znikną z lasu :)Stwierdziłam, że trzeba wypróbować jak będą smakować
jagody z
makaronem i
serem. No i nie zawiodłam się, bo smakowały rewelacyjnie. Już nie
mogę się doczekać kolejnego takiego obiadu. Dla lubiących
makarony i
jagody - polecam to połączenie :) Pyyychotka ;)
Co potrzebujemy:
makarontwaróg (chudy, półtłusty, tłusty)
jagody1.
Jagody zasypujemy
cukrem, aby puściły sok, odstawiamy na kilka godzin.
Makaron gotujemy we wrzącej wodzie. Możemy roztopić
masło.2. Na talerz wykładamy
makaron, posypujemy
twarogiem i oblewamy
masełkiem. Na wierzch wylewamy
jagody. Możemy posypać
cukrem, jeśli ktoś lubi na bardzo słodko :)SMACZNEGO