Wykonanie
Po raz pierwszy miałam okazje przetestować wygraną foremkę oraz nowe
galaretki na szybko! z Delecty. Deser się świetnie udał, jednak zazwyczaj biorę do niego zwykłą
galaretkę, ponieważ nie może za szybko stężeć. Te
galaretki faktycznie szybko tężeją, dlatego średnio nadają się do mojego deseru, ale próbować można. Nazwa tego smakołyku przyjęła się u mnie w domu i tak zostało, może faktycznie przypomina troszkę piankę z oryginalnego ptasiego mleczka®. Deser jest szybki i nie potrzeba przy nim wiele pracy. Smakuje pysznie i zasmakuje zarówno tym młodszym, jak i starszym łasuchom :) Polecam na dzisiejsze popołudnie ;)
Co potrzebujemy:
bitą śmietanę Śnieżkę w proszku1
galaretkę (najlepiej zwykłą, nie na szybko ;))1.
Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy, aby była chłodna, ale nie zdążyła stężeć.2.
Śmietanę w proszku miksujemy z 200 ml zimnego
mleka. Do ubitej
śmietany dodajemy
galaretkę, miksujemy jeszcze przez moment, aż ładnie wszystko się wymiesza. Rozlewamy do foremek lub pucharków. Wkładamy do zamrażarki, aby masa zrobiła się twarda. Później możemy przełożyć do lodówki. Przed podaniem obsypujemy
czekoladą lub dekorujemy jak nam się podoba :)SMACZNEGO