ßßß
Co potrzebujemy:2 szklanki mleka8 łyżek kaszy manny błyskawicznejcukier2 łyżeczki kakaododatki, np. czereśnie1. Do rondelka wlewamy około 1,5 cm wody, solimy. Czekamy, aż się zagotuje i dodajemy 4 łyżki kaszy. Cały czas mieszamy, aby nie zrobiły się grudki.2. Gdy kaszka zacznie robić się gęsta, wlewamy szklankę mleka i cały czas mieszamy. Słodzimy tyle ile lubimy.3. Zdejmujemy z gazu i wlewamy, np. do kartonika po lodach. Chodzi o to, aby można było wyciąć kwadraty, gdy kasza wystygnie.4. Tę samą czynność powtarzamy z drugą kaszką, do której dodajemy kakao, aby była ciemna.5. Na koniec możemy odpowiednio udekorować. Ja podałam je z czereśniami (na zdjęciu są z pestką w środku, aby ładnie się prezentowało, najlepiej jednak pozbyć się ich ;))SMACZNEGO!!