Wykonanie

Prosty, zdrowy i orzeźwiający :)Koktajl
rabarbarowo-
bananowy to świetny pomysł na drugie śniadanie czy przekąskę w biegu.
Doda energii i zaspokoi głodek.Ma niestety jeden minus... Otóż najlepiej przygotować
rabarbar wieczorem aby był gotowy na rano (lub rano, żeby był gotowy na późniejszą część dnia ;)
Rabarbar gotujemy kilkanaście minut i dobrze aby też przestygł, dlatego czas robienia tego koktajlu nie jest taki krótki (jak to zazwyczaj jest przy robieniu tego typu smakołyków).Koktajl ten jest kwaskowy (jednak nie za kwaśny dzięki bananowi), bardzo delikatny w konsystencji i orzeźwiający. Kto chce może go dosłodzić (ale po co? Przecież ma być zdrowy, wolny od dosładzaczy! dlatego nie polecam, ale jeśli ktoś ma ochotę to proszę bardzo).Składniki (na 1 porcję) :4-5 łodyżek
rabarbaru1
banan0,5 szklanki
wodyRabarbar myjemy, kroimy i wrzucamy do garnka. Gotujemy do uzyskania niemalże jednolitej papki. Odstawiamy do ostygnięcia.
Banany obieramy i razem z
rabarbarem blendujemy. Dolewamy
wody i dokładnie mieszamy.Gotowe :)Nie prawda, że proste? A jakie pyszne !


Koktajl bierze udział w akcji "Rabarbarowa rewolucja". Wszystkich serdecznie zapraszam do akcji i do stworzenia najwspanialszego zbioru
rabarbarowych przepisów :)