Wykonanie
Na blogu kilkakrotnie było można przeczytać o właściwościach
kaszy jaglanej. Żeby się nie powtarzać- zainteresowanych zapraszam tutaj . Dzisiejszy przepis jest banalnie prosty w przygotowaniu. Nie zawiera
cukru,
nabiału, glutenu. Sprawdza się świetnie jako deser dla dzieci.
Składniki:0,5 szklanki
kaszy jaglanej (nieugotowanej)1,5 szklanki
malin3 łyżki
syropu z agawy (lub innego zamiennika
cukru)Przygotowanie:
Kaszę jaglaną na drobnym sitku przelać bieżącą
wodą, następnie przelać wrzątkiem (dzięki temu nie będzie miała gorzkiego posmaku). Pół szklanki
kaszy zalewamy 1 szklanką wrzątku i gotujemy na najmniejszym ogniu pod przykryciem (nie mieszając) ok.15 minut.
Kaszę blendujemy z pozostałymi składnikami na gładką masę. Podajemy na ciepło lub na zimno.