Wykonanie

Tak, wiem, wszyscy już to znają ;) Chia jest w mojej kuchni już od jakiegoś czasu, posypuję nim
jogurty, ale jakoś nigdy nie było mi po drodze przepisami na
pudding na
mleczku kokosowym. Ogólnie - chia mnie nie zachwyciło. Aż do wczoraj, kiedy to postanowiłam zrobić taki deser na zwykłym
jogurcie (nota
bene własnym ;)). Rozmroziłam mus
truskawkowy i wymieszałam nasionka z
jogurtem. Wyszło coś pysznego, zapraszam!Składniki na 2 desery:200ml
jogurtu2 niepełne łyżki nasion chia (jakieś 17 g)2 łyżeczki
miodu200 ml
musu owocowego (u mnie
truskawkowy)starta
gorzka czekolada do dekoracji (opcjonalnie)Chia wymieszać z
jogurtem i odstawić na noc do lodówki. Tuż przed podaniem deseru zblendować wybrane
owoce na mus.
jogurt wymieszać z
miodem, rozłożyć po równo do 2 szklaneczek, nałożyć mus, posypać
czekoladą, jeśli używamy. Zajadać <3Jeżeli czekamy na gości - deser można przygotować kilka godzin wcześniej.
Czekolada nie wtapia się, mus jest wystarczająca gęsty, żeby ją utrzymać.