Wykonanie
Kupiliśmy filety z
łososia.Przyrządzimy je w sposób bardzo prosty.Składników niewiele:-filety z
łososia-
przyprawa do ryb-jedna
cebula-
olejCebulę kroimy w plastry i układamy na półmisku.Posypujemy ją
przyprawą do ryb i skrapiamy
olejem.
Łososia myjemy, osuszamy i kroimy na części.Posypujemy
przyprawą do ryb, skrapiamy
olejem i przekładamy na
cebulkę.Pozostawiamy na ok. godzinę.
Na patelni rozgrzewamy
olej, układamy
łososia skórką do dołu( to bardzo ważne!- dzięki temu filety podczas smażenia nie rozpadną się )i obsmażamy ze wszystkich stron.
Kiedy nasz
łosoś jest rumiany na patelnię dokładamy
cebulkę a
łososia zdejmujemy.
Cebulkę szklimy, zdejmujemy z patelni na półmisek i układamy na niej
łososia.
Dekorujemy, aby na
stole ładnie się prezentował.
M
ożemy podać na obiad z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.
Smacznego!