Wykonanie
Ser Manchego należy do moich ulubionych. Nic
dziwnego, że wzięłam się za przygotowanie panini właśnie z nim, bo dzięki swojej wyrazistości doskonale się w nich sprawdza. Do tego
szynka i błyskawiczny dip na bazie
konfitury morelowej z dodatkiem
musztardy, którą ostatnio nawet polubiłam. Efekt jest wyjątkowo udany - w kwadrans można zrobić coś naprawdę pysznego. To bardzo dobry sposób na odświeżenie swojej relacji z kanapkami;) Niby nic takiego, a jednak robi wrażenie.

- 8 kromek
wiejskiego chleba- 75g
sera Manchego- kilka plasterków
szynki- 2 łyżeczki
oleju- 60g
konfitury morelowej- 1 łyżka
musztardy1) Na połowie kromek rozłożyć
starty ser i
szynkę.2) Przykryć resztą kromek i posmarować je
olejem.3) Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i położyć na niej kanapki.4) Podgrzewać przez kilka minut na każdej stronie, od czasu do czasu je dociskając.5) W międzyczasie wymieszać
konfiturę z
musztardą i podawać z panini.Przepis stąd .Czas przygotowania: 15 minutLiczba porcji: 2Kaloryczność jednej porcji: 500 kcal