Wykonanie
Myślę, że wiele osób, których interesuje zdrowie i czysty, dobry styl życia, słyszało już o jagodach Goji. Dla jednych to nic odkrywczego, ale jak dla mnie to zupełna nowość, bo wreszcie miałam okazję ich spróbować. W ramach współpracy z firmą Vivio, otrzymałam cudne prezenty do testowania i wreszcie mogłam spróbować te słynne
owoce.
Dlaczego
jagody Goji są tak cenne? Przede wszystkim zawierają dużo cennych witamin i minerałów, jak ryboflawina, beta - karoten, witaminę C, E i żelazo. Są cennym źródłem błonnika, przez co świetnie wpływają na nasz układ trawienny. Zaleca się jeść je w celu wzmocnienia stawów, co dla mnie ma spore znaczenie, szczególnie, że ostatnio zwiększyłam dystans biegania. Aaaa, i przede wszystkim są niskokaloryczne, co jest dobrą wiadomością dla osób, które ściśle trzymają dietę. :)Jednak mimo tych pozytywów należy pamiętać, jak ważne jest pochodzenie tych
owoców. Często można znaleźć tanie
jagody, które niestety są silnie przetworzone i zamiast pomóc, mogą podrażnić nasz układ trawienny. Czasem lepiej kupić mniej, ale lepszej jakości.Działanie działaniem, ale w jaki sposób można
jagody wykorzystać? Przede wszystkim do wszelkiego rodzaju owsianek,
kasz, babeczek, ciast - przypominają nieco
rodzynki, tylko są trochę bardziej kwaśne. Ja swoje wykorzystałam do babeczek pełnoziarnistych :)
Babeczki pełnoziarniste z
bananem,
truskawkami i
jagodami GojiJeśli chcecie wiedzieć więcej o działaniu i właściwościach
jagód, zapraszam na stronę Vivio i do sklepu - goja sklep ViVio :)