Wykonanie
Likier przygotowałam dziś jako poncz do ciasta, które zrobię jutro.Resztę wypijemy, bo jest pyyyszny. Na ciepło idealnie nadaje się na zimę - do rozgrzania znakomity.Schłodzony w lodówce odpowiedni na każdą
porę roku.
Potrzebujesz:- 250 ml
wódki- puszkę
mleka skondensowanego niesłodzonego- 1,5 szkl
cukru- 2 opakowania
cukru wanilinowego- 3 łyżki
kakaoPrzygotowanie:- wszystkie składniki oprócz
wódki wymieszaj w garnku. Postaw na małym ogniu i cały czas mieszaj aż do zagotowania. Gdy się zagotuje musisz uważać, bo potrafi wykipieć!. Gotuj 10 minut. Jeśli zacznie się pienić szybko zdejmij z ognia i poczekaj, aż przestanie.Przestudź koło 30 minut i dolej
wódki. Wymieszaj i gotowe.Smacznego!