ßßß
Składniki:2 większe ziemniaki1 puszka tuńczyka w sosie własnym0,5 opakowania jogurtu naturalnego0,5 kostki twarogu półtłustegoSzczypiorekSól himalajska, pieprz czarnyPrzygotowanie:Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Dokładnie umyłam ziemniaki, wytarłam i zawinęłam każdy w osobną folię aluminiową. Włożyłam do piekarnika. W trakcie pieczenia ziemniaczków przygotowałam farsz. Twaróg rozgniotłam z tuńczykiem i dodałam jogurt naturalny. Farsz przyprawiłam lekko solą himalajską i pieprzem i umieściłam na czas pieczenia ziemniaków w lodówce. Ziemniaki powinny być gotowe po około 60 minutach. Po wyjęciu ich z piekarnika, przekroiłam wzdłuż jak na zdjęciu, lekko posoliłam i położyłam na każdym przygotowany farsz. Wierzch posypałam świeżym szczypiorkiem i podałam do stołu.