Wykonanie

Składniki:1 łyżka
otrąb pszennych3 łyżki
otrąb owsianych8 łyżek
soku jabłkowego5 łyżek
mleka3 łyżki cruchy
bananowe z
czekoladąPrzepis:
Otręby wsypujemy do miseczki i zalewamy
sokiem jabłkowym i odstawiamy do nasiąknięcia na ok. 20 minut. Następnie przekładamy nasączone
otręby do garnuszka, dodajemy
mleko i gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 minut ciągle mieszając. Gotową owsiankę
otrębową przekładamy do miseczki i posypujemy crunchy.

Crunchy stanowi pożywną mieszankę chrupiących, złocistych
płatków owsianych poddanych delikatnemu procesowi prażenia. Zapewnia pełnowartościowy posiłek, i zawiera cenne składniki takie jak błonnik pokarmowy, witaminy z grupy B oraz składniki mineralne.Wartość odżywcza w 100g produktuWartość energetyczna 1838 kJ (438 kcal)
Białko 7,3gTłuszcz w tym kwasy tł nasyconejednonienasyconewielonienasycone15,2g5,5g5,5g2,9gWęglowodany w tym
cukry64,4g28,5gBłonnik pokarmowy w tym β-glukan7,1g1,7gSód0,06gTiamina0,22mg (20%)*Kwas foliowy36,1µg (18%)*Fosfor205,9mg (29%)*Żelazo2,2mg (16%)*Magnez65,4mg (17%)*Cynk1,5mg (15%)**% zalecanego dziennego spożyciaWięcej ciekawych informacji na temat produktów firmy Sante znajdziecie na ich stronie i fb .