Chocolate cheesecake coldSkładniki.Spód.20 dag pierników korzennych2 łyżki powideł śliwkowych1 łyżka spirytusuMasa serowa.20 dag czekolady gorzkiej25 dag serka homogenizowanego waniliowego200 ml śmietany kremówki1 opakowanie Śmietan-fix2 łyżki płatkówczekolady do dekoracjiWykonanie.Pierniki korzenne pokruszyć i wymieszać z powidłami i spirytusem. Masą wyłożyć dno tortownicy - 18 cm.Do rondelka o grubym dnie wsypać połamaną czekoladę i wlać 2 łyżki kremówki. Mieszając stopić czekoladę. Odstawić.Ubić kremówkę i połączyć z serkiem.Do masy serowej wmieszać czekoladę niezbyt dokładnie, zostawiając grudki. Wstawić do zamrażalnika na 1 h.Wyjąć ,wierzch polać czekoladą i ozdobić płatkami czekoladowymi.Sernik można wstawić do lodówki ,jeżeli nie spieszy się nam i mamy mały apetyt.