ßßß Cookit - przepis na Mus z ogórka kaszubskiego z egzotyczną pitają i ananasem.

Mus z ogórka kaszubskiego z egzotyczną pitają i ananasem.

nazwa

Wykonanie

Jelly with cucumber and pineapple with pitaya.
Składniki.
2 ogórki
1 ananas
1/2 pitaji
4 łyżeczki żelatyny
sól, pieprz, tabasco
aceto balsamico krem
Wykonanie.
Obrany ogórek pokroić i zmiksować.
Doprawić tabasco, ma być wyczuwalnie pikantny, solą i pieprzem.
Do rozpuszczonej w małej ilości żelatyny dodać 2-3 łyżki musu ,wymieszać i dodać do reszty musu.
Ananas pokroić w małe kawałki, podobnie pitaję i ułożyć w pucharkach.
Zalać musem i odstawić do lodówki ,aby stężał.
Przed samym podaniem polać kremowym cytrynowym aceto balsamico.
Źródło:http://edicook.blogspot.com/2014/08/mus-z-ogorka-kaszubskiego-z-egzotyczna.html