ßßß Cookit - przepis na To nie grzanki – to są ziemniaki.

To nie grzanki – to są ziemniaki.

nazwa

Składniki

Wykonanie

Ziemniaki gotujemy a następnie robimy puree. Ja do ubijanych ziemniaków dodaję masło i kwaśną śmietanę 18%.
Ziemniaki w waflu inna nazwa w andrucie. Andruty kwadraty 30cm na 30 cm.
Ziemniaki puree gorące,( ważne żeby były gorące) rozsmarować na całym waflu i po chwili zwinąć wafle w rulon. Nadmiar ziemniaków przełożyć na następny wafel.
Lekko ostudzić i włożyć na godzinę do lodówki.
Po tym czasie pokroić w ukośne plastry i obsmażyć boki na patelni. Jak kto lubi, może boki posypać bułką tartą.
Można też przed zwinięciem, ziemniaki posypać zieloną posiekaną pietruszką.
2 – 3 takie plastry ziemniaków na osobę do filetów w zupełności wystarczy.
Źródło:http://edicook.blogspot.com/2010/07/to-nie-grzanki-to-sa-ziemniaki.html