Wykonanie
CHOCO, JELLY BRAINPostanowiłam wczoraj zrobić mój ulubiony deser - jak tylko mam pod ręką
galaretkę i
budyń tworzę z nich właśnie tak zwany Mózg
czekoladowy w
galaretce. Kiedy byłam w liceum koleżanka zdradziła mi ten przepis. Nie ukrywam strasznie mi zasmakował i od czasu do czasu go robię. Dla wszystkich wielbicieli budyniu i
galaretki...
SKŁADNIKI:
opakowanie budyniu
czekoladowego,opakowanie
galaretki pomarańczowej,1/2 l
mleka,1/2l
wody,WYKONANIE:
Galaretkę przyrządzamy według wskazówek na opakowaniu. Przelewamy do szklanek. Czekamy do wystygnięcia, ale nie do zastygnięcia. Następnie przygotowujemy
budyń również według wskazaniach na opakowaniu. Gotowy
budyń wlewamy powoli do szklanek z
galaretką tak, aby uformowały się na podobieństwo kory mózgowej.Deser odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Voila!Przeważnie jem mózg ze szklanek, ale można na chwileczkę zanużyc szklankę w miseczce z ciepłą
wodą i później przechylając wykładamy
galaretkę na talerzyk ( sama wyskoczy).SMACZNEGO !!!