Wykonanie
Dziś proponuję kolejne pyszne ciasto, które nie jest bardzo słodkie pomimo zawartości masy krówkowej. Przepis zaczerpnięty z książki siostry Anastazji. Bardzo często lubię piec ciasta według jej przepisów, ponieważ prawie zawsze się udają i budzą zachwyt w
śród gości. Zamiast gotować
mleko 3 godziny ,użyłam gotowej masy krówkowej.

Upiec 2 cienkie
biszkopty lub 1 grubszy i przekroić na 2 blatyMasa:40 dag
słonecznika łuskanego4 łyżki
mleka1/2 kostki
margaryny2 kostki
margaryny palmy1 puszka
mleka skondensowanego słodzonegoWykonanie:1/2 kostki
margaryny roztopić na wolnym ogniu, dodać
słonecznik i 4 łyżki
mleka, wymieszać. Smażyć ok. 10 minut. Wyłożyć na blaszkę i mieszając co jakiś czas mieszając zapiec na złoty kolor.
Mleko z puszki gotować 3 godziny. 2 kostki
margaryny utrzeć dodać przestudzone
mleko z puszki i
słonecznik.Dodatki:2-3 paczki
herbatników1/2 szklanki
spirytusuPrzełożenie ciasta:Na pierwszy
biszkopt wyłożyć połowę masy przykryć drugim
biszkoptem, następnie wyłożyć pozostałą część masy, wierzch przykryć
herbatnikami nasączonymi
spirytusem i polać polewą.Smacznego!