Wykonanie
Kolejnym moim pomysłem na obiad są łazanki z
kapustą.To sprawdzony przepis, jest to popularne, proste danie kuchni polskiej. Jest wiele sposobów na ich podawanie. W moim rodzinnym domu serwowane były z topioną
słoniną i podsmażoną
cebulką, i taka właśnie wersja najbardziej smakuje moim domownikom. Przygotowanie łazanek jest dosyć szybkie, jest to ważne szczególnie gdy mamy niewiele czasu na przygotowanie sytego obiadu dla całej rodziny.



Do przygotowania łazanek użyłam:1 średniej główki
kapusty2
cebule30 dag
słoniny1 opakowanie
makaronu na łazanki
sólpieprzKapustę poszatkowałam i ugotowałam. Wystudzoną odcisnęłam.
Słoninę pokroiłam w drobną kosteczkę i podsmażyłam razem z drobno posiekaną
cebulką. Do podsmażonej
cebulki dodałam odciśniętą
kapustę, i razem przesmażyłam.
Makaron ugotowałam według wskazówek na opakowaniu a po odcedzeniu połączyłam z podsmażoną
kapustą. Smacznego!