Wykonanie
Uwielbiam tempeh. Szczególnie ten smażony. Potrafię zasiąść przy
stole i zeżreć cały plaster za jednym posiedzeniem. Co jednak jest lepsze od tempehu? Burgery z tempehu!- opakowanie tempehu- łyżka, dwie
płatków owsianych- odrobinę
soli-
słodka paprykaUprzedzając pytania co to jest tempeh, za Wikipedią:tradycyjny składnik kuchni indonezyjskiej wytwarzany z ziaren soi poddawanych procesowi fermentacji. Ze względu na wysokie wartości odżywcze, a także charakterystyczną teksturę i smak, jest współcześnie szeroko stosowany w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej jako zamiennik
mięsa oraz
nabiału.Wystarczy zmielić i usmażyć kotleciki. Do burgera dołożyłem jeszcze
ogórki,
pomidorki koktajlowe (bo zwykłych nie było na chacie), kawałek wegańskiego
sera żółtego, podpieczonego na suchej patelni boczniaka trochę
jogurtu sojowego naturalnego. Mniam!


