Wykonanie
Witam niedawno oglądając master chef widziałem udka faszerowane, zachciało mi się ich ale nie miałem przepisu i poszukałem trochę i znalazłem. trochę przepis zmodyfikowałem według siebie i wyszło bardzo dobrze.SKŁADNIKI:
udka kurczakaposiekana
pietruszkatarty
ser żółty2 ząbki
czosnku polskiego
szynka wędzona(najlepiej swojska)
przyprawy:
sól,
pieprz,
przyprawa do kurczaka,
papryka słodkamasłoSPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Udka umyć i osuszyć. Ściągnąć skórę, aż do końca kości i odciąć z kostką.Odciąć
mięso od kości, zmielić je maszynką na sitach o grubych oczkach razem z
szynką.Dodać
pietruszkę ,
ser żółty i
przyprawy.Dokładnie wymieszać.Skórę napełnić farszem. Zamknąć zwijając skórę do środka udka.Po wierzchu posypać
papryką słodką,
solą i
pieprzem.Naczynie żaroodporne wysmarować
masłem. Włożyć udka, zawiniętą stroną do dołu ( żeby się nie otworzyły). Na każde udko dać kawałek
masła i posiekany
czosnek.

Piec w temperaturze 160 °C przez ok. 60 minut.SMACZNEGO!!
