ßßß
biszkopt1 puszka karmelu40 g rozwałkowanych orzechów włoskich1 duża paczka herbatników 200 g1/2 l kremówki2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie2 łyżki cukruPrzygotowanie:Biszkopt upiec i ostudzić, następnie przewrócić biszkopt na blachę papierem do góry, ściągnąć papier i wyłożyć blachę, a następnie przełożyć tam upieczony biszkopt. Ten zabieg ułatwi nam późniejsze krojenie gotowego ciasta.Ubić bitą śmietanę z cukrem i rozpuszczoną żelatyną i dokładnie wymieszać.Następnie wylać na biszkopt i dokładnie rozprowadzić po całości. Na bitą śmietanę układamy herbatniki ( w oryginalnej wersji zamiast herbatników jest kruche miodowe ciasto, ale nigdy mi nie wychodzi więc sobie ułatwiłam zadanie). Na biszkopt nakładamy karmel i posypujemy go orzechami. Całość wkładamy do lodówki do schłodzenia.