Wykonanie
Przeprowadzki mają to do siebie, że nie ma się czasu na gotowanie. nie mówiąc już o zamieszczaniu wpisów. Dodatkowo znalezienie czegokolwiek w kuchni zajmuje mi sporo czasu, ale powoli adaptuję się do nowego rozkładu i wkrótce będzie więcej nowych przepisów.Dziś przepis, który powstał dosyć spontanicznie - prawdę mówiąc tylko to mi zostało w kuchni, a wyprawa do sklepu zupełnie nie była mi po drodze. Jest to dowód na to, że zawsze można zrobić "coś z niczego". Składniki może i na pierwszy rzut oka do siebie nie pasują, ale na talerzu świetnie się komponują i uzupełniają. Polecam na lekką kolację.

Składniki na 1 porcję :1 niewielka
cukinia (ok. 250g)1
jabłko (ok. 150g)1
cebula (ok.100g)łyżeczka
oleju rzepakowego (5ml)
Cukinię pokroić w krążki i ugrillować (2-3 minuty z każdej strony) na patelni grillowej lu w grillu elektrycznym.
Cebulkę pokroić w piórka i zeszklić na patelni na łyżce
oleju rzepakowego, dodać
jabłka pokrojone w grube plasterki (może być w "ósemki") i podsmażać kilka minut. Składniki połączyć i podawać gorące. Nie trzeba niczym doprawiać, żadnej
soli, żadnych przypraw - sam smak natury.

1 porcja to ok. 200kcal,węglowodany:35g,
białko: 3g,tłuszcz: 5gSMACZNEGO!