ßßß
Jeśli masz mało czasu, to takie śniadanie jest wręcz idealne. Potrzebujesz tylko chwili i :ciasta francuskiegoczerwonej cebuliforemek do wykrawania kształtów (najlepiej serduszek)Wykrój pożądaną ilość serduszek z ciasta francuskiego. Cebulę obierz i pokrój na taką samą ilość plasterków co wykrojonych wcześniej serduszek. Ułóż serduszka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i na każdym połóż krążek cebulki. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 170 stopni.Jedno serduszko to ok. 48kcal, białko 1g, węglowodany 4g, tłuszcze 3g.Wygląda apetycznie i iście walentynkowo. Dla tych co nie dbają o figurę, można pod cebulkę włożyć żółty serek (ale to podnosi kaloryczność dania). Przystroić ulubionymi ziołami (u mnie bazylia).SMACZNEGO!