Wykonanie

Domowe
krówki podejście pierwsze i na pewno nie ostanie :)Trochę pracy przy nich jest, a raczej stania :)Kruche i rozpływające się w buzi :)Amatorów właśnie na taką
krówkę u mnie w domu jest wielu ... :)


Składniki:2 szklanki
mleka 3,2%1 szklanka
cukru białego1 szklanka
cukru trzcinowegoWszystkie składniki umieszczamy w garnku z grubym dnem, doprowadzamy do wrzenia następnie zmniejszamy moc palnik i gotujemy aż masa zgęstniej, cały czas mieszając. Trwa to ok 1,30 godziny. Im dłużej gotujemy masę tym bardziej krucha będzie
krówka. Gorącą masę przelewamy do naczynia żaroodpornego o wymiarach 21x21 wysmarowanego
masłem. I zostawiamy aż masa przestygnie. Następnie kroimy dowolnie. Ja zawijam je w papier do pieczenia i przechowuje w szklanym lub ceramicznym pojemniku.Jeśli chcecie
mieć krówkę ciągutkę gotujcie masę krócej;
