ßßß Cookit - przepis na Domowa krówka

Domowa krówka

nazwa

Wykonanie

Domowe krówki podejście pierwsze i na pewno nie ostanie :)
Trochę pracy przy nich jest, a raczej stania :)
Kruche i rozpływające się w buzi :)
Amatorów właśnie na taką krówkę u mnie w domu jest wielu ... :)
Składniki:
2 szklanki mleka 3,2%
1 szklanka cukru białego
1 szklanka cukru trzcinowego
Wszystkie składniki umieszczamy w garnku z grubym dnem, doprowadzamy do wrzenia następnie zmniejszamy moc palnik i gotujemy aż masa zgęstniej, cały czas mieszając. Trwa to ok 1,30 godziny. Im dłużej gotujemy masę tym bardziej krucha będzie krówka. Gorącą masę przelewamy do naczynia żaroodpornego o wymiarach 21x21 wysmarowanego masłem. I zostawiamy aż masa przestygnie. Następnie kroimy dowolnie. Ja zawijam je w papier do pieczenia i przechowuje w szklanym lub ceramicznym pojemniku.
Jeśli chcecie mieć krówkę ciągutkę gotujcie masę krócej;
Źródło:http://delicioustitbits.blogspot.com/2015/04/domowa-krowka.html