ßßß
Dzisiaj mam dla Was szybką propozycję na dżem truskawkowy zrobiony z cukrem trzcinowym żelującym od Diamant . Wystarczy dosłownie chwila i już możemy się cieszyć pysznym smakiem owoców zamkniętych w słoiku. Ja zrobiłam z podwójnej porcji i już mam miejsce w piwnicy na nowe przetwory. Do truskawek dodałam posiekaną miętę, która nadała bardzo fajny i orzeźwiający posmak.Zapraszam :-)Składniki:- 1 kg truskawek- 2 opakowania cukru trzcinowego żelującego od Diamant- kilka listków świeżej mięty (ja dałam 20)Wykonanie:Truskawki obrać z szypułek i umyć. Wrzucić do garnka i zmiksować blenderem, ja zmiksowałam tak nie do końca na papkę. Dodać posiekaną drobno miętę i cukier trzcinowy żelujący. Wstawić na gaz i podgrzać, gotować około 5 minut i przełożyć do słoików, zakręcić i ustawić na chwilę do góry dnem. I już mamy gotowy pyszny dżemik.
