Wykonanie

Święta Wielkanocne zbliżają się już wielkimi krokami, zatem przygotowania zacząć czas :) Proponujemy żelazną pozycję w menu świątecznego śniadania, czyli
jaja faszerowane.Propozycja podania: w towarzystwie
kiełków fasoli mung, które zawierają znaczne ilości
białka, wszystkie ważne dla organizmu witaminy oraz
sole mineralne (wapń, magnez, fosfor, żelazo, potas, cynk, jod, mangan, lit, selen, miedź, fosfor) - obniżają poziom „złego" cholesterolu LDL oraz zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom
serca i nowotworom.

Składniki:4-5 jaj ugotowanych na twardo,100 g filetu z
wędzonego łososia (surowego),
zielony pieprz,1-2 łyżki
majonezu,
Żółtka jaj rozdrabniamy i mieszany z pokrojonym drobno
mięsem z
łososia, przyprawiamy
zielonym pieprzem (w naszym przypadku
łosoś spędził całą noc w pieprzowej posypce). Dodajemy
majonez i dokładnie mieszamy pastę, którą następnie faszerujemy
jaja.

Ingredients:4-5 a hard-boiled eggs,100 g smoked salmon,green pepper,1-2 tablespoon mayonnaise.Cut eggs in half lengthwise and scoop out yolks.
Mash the yolks with a fork in a small mixing bowl. Mix in the finely chopped smoked salmon, mayonnaise, green pepper, combining well. Spoon or pipe the yolk mixture into the egg whites.
