ßßß Cookit - przepis na Tosty z patelni grillowej. Z dodatkiem owczego sera i czosnku niedźwiedziego

Tosty z patelni grillowej. Z dodatkiem owczego sera i czosnku niedźwiedziego

nazwa

Wykonanie

Tym razem coś szybkiego. Nieco zdrowsza wersja tostów (używamy razowego chleba, najczęściej już nieco sczerstwiałego) z dodatkiem sera (każdy zalegający w lodówce się nada; u nas tym razem akurat był owczy) i czosnku niedźwiedziego. Do tego ketchup, jeśli ktoś lubi :)
Składniki:
chleb razowy (użyłam domowego orkiszowo-żytniego), pokrojony w kromki
ser żółty (u nas owczy), starty
czosnek niedźwiedzi
masło sklarowane (lub zwykłe; można pominąć)
ketchup naturalny (ewentualnie) - do podania
Kromki chleba smaruję z jednej strony masłem sklarowanym (cienko). Układam je masłem do góry na rozgrzanej patelni grillowej. Gdy się już przypieką - przewracam na drugą stronę, posypuję serem oraz czosnkiem niedźwiedzim; zmniejszam gaz pod patelnią i czekam aż ser się rozpuści. Zdejmuję z patelni i podaję zwykle z dodatkiem "domowego" ketchupu.
Źródło:http://tysiacsmakow.blogspot.com/2014/03/tosty-z-patelni-grillowej-z-dodatkiem.html