Wykonanie

Tym razem coś szybkiego. Nieco zdrowsza wersja tostów (używamy
razowego chleba, najczęściej już nieco sczerstwiałego) z dodatkiem
sera (każdy zalegający w lodówce się nada; u nas tym razem akurat był owczy) i
czosnku niedźwiedziego. Do tego
ketchup, jeśli ktoś lubi :)Składniki:
chleb razowy (użyłam domowego orkiszowo-żytniego), pokrojony w kromki
ser żółty (u nas owczy), starty
czosnek niedźwiedzi
masło sklarowane (lub zwykłe; można pominąć)
ketchup naturalny (ewentualnie) - do podaniaKromki
chleba smaruję z jednej strony
masłem sklarowanym (cienko). Układam je
masłem do góry na rozgrzanej patelni grillowej. Gdy się już przypieką - przewracam na drugą stronę, posypuję
serem oraz
czosnkiem niedźwiedzim; zmniejszam gaz pod patelnią i czekam aż
ser się rozpuści. Zdejmuję z patelni i podaję zwykle z dodatkiem "domowego"
ketchupu.