Wykonanie

Kiedyś, kiedyś, na Boże Narodzenie zrobiłam
ciastka milionera – przepis był bardzo prosty (kiedyś na pewno wrzucę!), a znikły rekordowo szybko. Kiedy zobaczyłam przepis na saltine cracker toffee, od razu skojarzył mi się z tamtymi pysznościami ;)
CIASTKA MILIARDERA – SALTINE CRACKER TOFFEESkładniki:30 - 40 słonych
krakersów170g
brązowego cukru200g
masła200g
mlecznej czekoladyBlachę wyłożyć papierem do pieczenia i
krakersami.
Masło i
cukier stopić, gotować przez 3 minuty. Wylać masę na
krakersy, rozsmarować i włożyć blachę do piekarnika rozgrzanego do 200°C (dwie grzałki) na 5 minut (na karmelowej warstwie powinny pojawić się bąbelki). Kiedy
krakersy ostygną, polać rozpuszczoną w kąpieli
wodnej czekoladą. Ostudzone
ciastka połamać lub pokroić. I to wszystko :)Źródło przepisu tutaj: klik