Wykonanie
Odkąd po raz pierwszy zrobiłam ekspresową pizzę na tortillach bardzo często do niej wracam. Jest pyszna, smaczna i szybka w przyrządzaniu. Ostatnio wpadłyśmy na pomysł by bardzo podobną przyrządzić na grillu. Wyszła super! Chrupiące placki z ciągnącym się,
aromatycznym serem… mniam! Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu!

Potrawa wolna od glutenu*Ilość porcji: 6 trójkątówCzas przygotowania: 5 minut + kilka minut grillowaniaSkładniki:2 placki tortilli3 plastry
szynki szwarcwaldzkiej1/2 kulki
mozzarelliKilka listków
bazylii1,2 łyżki ulubionego
ketchupu* Pod warunkiem, że wybierzemy bezglutenowe placki do tortilli.Rozkładamy placek tortilli i smarujemy
ketchupem.
Mozzarellę kroimy w plastry, a
szynkę na mniejsze kawałki. Układamy na placku dodając listki
bazylii. Przykrywamy drugim plackiem, a całość układamy na grillu. W zależności od rozgrzania grilla, trzymamy tortille po kilka minut na każdej stronie. Jak przewracać? Podpieczoną z jednej strony „pizzę” zsuwamy na duży talerz. Nakładamy na niego drugi, obracamy i zsuwamy na grilla. Zrobione tortille kroimy na trójkąty a’la pizze i podajemy koniecznie na ciepło. Smacznego :)





