ßßß Cookit - przepis na Ekspresowa pizza z tortilli na grilla

Ekspresowa pizza z tortilli na grilla

nazwa

Wykonanie

Odkąd po raz pierwszy zrobiłam ekspresową pizzę na tortillach bardzo często do niej wracam. Jest pyszna, smaczna i szybka w przyrządzaniu. Ostatnio wpadłyśmy na pomysł by bardzo podobną przyrządzić na grillu. Wyszła super! Chrupiące placki z ciągnącym się, aromatycznym serem… mniam! Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu!
Potrawa wolna od glutenu*
Ilość porcji: 6 trójkątów
Czas przygotowania: 5 minut + kilka minut grillowania
Składniki:
2 placki tortilli
3 plastry szynki szwarcwaldzkiej
1/2 kulki mozzarelli
Kilka listków bazylii
1,2 łyżki ulubionego ketchupu
* Pod warunkiem, że wybierzemy bezglutenowe placki do tortilli.
Rozkładamy placek tortilli i smarujemy ketchupem. Mozzarellę kroimy w plastry, a szynkę na mniejsze kawałki. Układamy na placku dodając listki bazylii. Przykrywamy drugim plackiem, a całość układamy na grillu. W zależności od rozgrzania grilla, trzymamy tortille po kilka minut na każdej stronie. Jak przewracać? Podpieczoną z jednej strony „pizzę” zsuwamy na duży talerz. Nakładamy na niego drugi, obracamy i zsuwamy na grilla. Zrobione tortille kroimy na trójkąty a’la pizze i podajemy koniecznie na ciepło. Smacznego :)
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2015/07/ekspresowa-pizza-z-tortilli-na-grilla.html