Wykonanie
W tym tygodniu królować na naszych talerzach będzie
szpinak. Naszą pierwszą propozycją jest danie idealne na śniadanie. Pyszna jajecznica smażona na masełku z dodatkiem
szalotki,
suszonych pomidorów i
szpinaku. Bardzo aromatyczny i niezwykle smaczna.

Czas przygotowania: 15 minutIlość porcji: 1

Składniki:3
jajka2 plasterki
suszonych pomidorówSzalotkaGarść
szpinakuŁyżeczka
masłaPrzyprawy:
sól,
pieprzRozgrzewamy patelnie i wrzucamy na nią
masło.
Szalotkę obieramy i kroimy w plasterki.
Suszone pomidory kroimy w kostkę. Oba składniki wrzucamy na rozgrzaną patelnie i delikatnie podsmażamy na masełku. W międzyczasie odcinamy ogonki od liści
szpinaku, myjemy je i tniemy na mniejsze części. Wrzucamy na patelnie i smażymy, aż zwiędnie. Zdejmujemy patelnie z ognia, wbijamy
jajka, całość mieszamy i doprawiamy. Ustawiamy ponownie na gazie i smażymy, aż jajecznica osiągnie pożądaną przez nas konsystencje. Smacznego :)

