ßßß Cookit - przepis na Sałatka z panierowanym camembertem

Sałatka z panierowanym camembertem

nazwa

Wykonanie

Dzisiejsza propozycja to przepyszna sałata z panierowanym serem pleśniowym. Jest on zdecydowanym atutem tego lekkie dania, nadaje mu unikalny smak i ciekawy charakter. Całość zwieńczona jest dodatkiem w postaci żurawiny i kilku kropli oleju lnianego. Pyszności!
Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
mieszanka sałat
1/2 puszki zielonego groszku*
krążek camemberta z ziołami
jajko
garść bułki tartej
2 łyżki żurawiny ze słoika
kilka kropli oleju lnianego
2 łyżki oleju rzepakowego
*Można dodawać wszelkie inne warzywa według gustu i upodobań.
Na talerzu układamy sałaty oraz rozsypujemy odsączony zielony groszek. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Ser camembert tniemy na trójkąty. W miseczce roztrzepujemy jajko oraz wysypujemy bułkę tartą. Trójkąty sera obtaczamy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym i ciepłe kładziemy na sałatce. Robimy kilka kropek żurawiny oraz skrapiamy olejem lnianym. Podajemy od razu po przygotowaniu z dodatkiem talerzyka z żurawiną. Smacznego.
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2014/10/saatka-z-panierowanym-camembertem.html