ßßß
Składniki:Kilka biszkoptów
400g mieszanki owoców leśnych330ml śmietanki kremówki 30%2 opakowania galaretki (ulubiony smak np. owoców leśnych, wiśniowa lub truskawkowa)1 łyżka cukru pudruJedną galaretkę rozpuszczamy w 250ml wody, a drugą w 400ml*.Odstawiamy do ostygnięcia. Małą blachę tortownicy wykładamy biszkoptami. Zimną kremówkę ubijamy na sztywną pianę wraz z łyżką cukru pudru. Przestudzoną galaretkę rozpuszczoną w 250ml wody miksujemy z ubita kremówką i wykładamy na biszkopty. Odstawiamy do zamrażalnika na około 30 minut, do całkowitego ścięcia ciasta. Następnie wykładamy owoce i zalewamy drugą galaretką. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Kiedy galaretka stężeje ciasto można podawać :) Smacznego
*ilośc wody dotyczy galaretek normalnie ropzuszczanych w 500ml wody.