Wykonanie
Dzisiaj mamy propozycję na bardzo fajną
galaretkę dla dzieci. Wygląda jak
arbuz, czym zachwyca maluchy. Nawet największy niejadek się skusi na takiego galaretowego
arbuza :)
Składniki:
1 sweetie (lub
pomarańcza)1
galaretka truskawkowaKostka ciemnej
czekoladyOwoc myjemy i przekrajamy na pół. Następnie przy pomocy łyżki wydrążamy środek. Sweetie jest łatwiej wydrążyć niż większość
pomarańczy. Ma przy tym grubszą skórkę co zmniejsza ryzyko przebicia. Wydrążony
owoc odkładamy do lodówki środkiem do dołu. Szykujemy
galaretkę i nieco przechłodzoną delikatnie przelewamy do wydrążonych skórek. Czekamy kilka godzin, aż
galaretka stężeje. Kroimy w plastry pożądanej grubości.
Czekoladę rozpuszczamy w mikrofali i przy pomocy wykałaczki rysujemy imitacje pestek. Galaretowy
arbuz jest gotowy. Smacznego!