Wykonanie

Jestem z wykształcenia ekonomistą. Ekonomia to nauka o gospodarowaniu w warunkach ograniczonych zasobów, dlatego postanowiłem odnieść się w ten sposób do kuchni. Dotknięty przez wiele doświadczeń, z których największy wpływ wywarło oderwanie od posiłków serwowanych przez rodzicielkę (tzw. "cyca":) ), wykorzystuję je do procesu tworzenia moich dań :)Od tej
pory uczestniczę w mniejszych bądź większych imprezach kulinarnych jak warsztaty, pokazy czy Kuchnie Społeczne. Prowadzę warsztaty gotowania i jestem laureatem wielu konkursów, w tym zostałem mistrzem Śląska w grillowaniu i reprezentowałem ten region na finałach w Ustce.Wzrost185 cmWaga82 kgKolor włosówCiemnyKolor oczuJasny - raczej niebieskiUlubiony kolorCzarnyUlubiona książka"Dumki Jacoba"Ulubiony film"Visitor Q"Ulubiona gra komputerowaSyndicate (ta z 1993)Inspirująca postać fikcyjnaHannibal LecterInspirująca postać prawdziwaEd O'NeillUlubione zwierzęDzikUlubiony kwiat
KalafiorUlubiony ninjaJubeiUlubiony JediAayla SecuraUlubiony X-ManGambitUlubiona kuchnia:Wschodnia - od Wisły do Pacyfiku :)Ulubiony dodatek do pizzy
KarczochyUlubiony dodatek do kanapekSłodki sos
chilli10 sposobów na użycie ołówków w kuchniPodstawka pod gorący garnekWłączenie\wyłączenie sprzętu kuchennego z wyłamanym przyciskiemPodrapanie się w sytuacji kiedy ma się ręce w cieściePałeczki do japońskiego jedzeniaProwizoryczny trzon do narzędzi kuchennychDekoracje na patykuPatyczek do sprawdzania stanu upieczenia ciastaPatyk do
jabłka na
owoców na patyku w polewiePrzyrząd do dziurek w kluskach śląskich – drugą stroną, o ile ma gumkęRozpalanie pod kuchennym piecemZawsze można dać komuś "po łapach" jak nam będzie do garnków zaglądał :)