ßßß
Świetna przekąska, która podbiła serca wszystkich domowników- od najmłodszych do najstarszych. Właśnie zebraliśmy jabłka z ostatniej jabłonki w ogrodzie, więc już dzisiaj piekę następną partię, a dom znów będzie pachniał jesienią. W tych chrupiących, aromatycznych krążkach zatrzymujemy krople lata.Do tego przepisu najbardziej pasują jabłka twarde, późnych odmian. Jeśli od chrupiących chipsów wolimy bardziej miękkie suszone jabłka, należy pokroić je w grubsze plastry.Składniki:jabłkacynamonWykonanie:Jabłka pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać cynamonem.Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec ok. 45 minut, po czym przewrócić plasterki na drugą stronę i piec dodatkowo ok. 30 minut (czas pieczenia jest zależny od grubości jabłek). Chipsy powinny być przyrumienione i chrupiące.Smacznego!