ßßß Cookit - przepis na SOS TATARSKI MOCNO GRZYBOWY

SOS TATARSKI MOCNO GRZYBOWY

nazwa

Wykonanie

Zdecydowanie "członek naszej rodziny". Nigdy nie może go zabraknąć "od święta". Robimy go od wielu lat i mimo, że z doświadczenia wiemy, że trzeba go zrobić dość dużo to i tak ucieka jako pierwszy. Jeszcze nigdy nikomu się nie znudził ani nie zbrzydł. No i gdy planujemy co robimy na święta (Boże Narodzenie, Wielkanoc) i na Sylwestra to on zajmuje zawsze pierwsze miejsce. To już nasza tradycja. Podobnie jak to, że zawsze kroi go młodsza kucharka (czyli jego fanka nr 1). Oczywiście w tym roku również skończył się ekspresowo, więc teraz wystąpi po raz kolejny z racji sylwestrowego obżarstwa. :)
SKŁADNIKI:
- pieczarki marynowane, słoiczek,
- podgrzybki marynowane, słoiczek,
- borowiki marynowane, słoiczek,
- korniszony marynowane, słoik litrowy,
- jajka, 4-5 kurze / 8-10 przepiórczych,
- cebula, 4-5 czerwonych
- majonez (najlepiej domowy) - sporo, minimum 1/3 słoika,
- przyprawy: pieprz czarny, domowa 'vegeta'
WYKONANIE:
Wszystkie składniki (łącznie z ugotowanymi na twardo jajkami) kroimy w dość drobną kostkę. Cebula musi być naprawdę drobniuteńka. Dodajemy majonez i przyprawy. Mieszamy i... gotowe! :)
Nie ma nic pyszniejszego niż sos tatarski! Szczególnie ten konkretny (szybki, łatwy, mocno grzybowy). Grzyby grają pierwsze skrzypce i tak ma być! :) Borowiki i podgrzybki czarują pod pierzynką z majonezu a pieczarki i korniszony to od zawsze para idealna.
Aby nic, a nic Wam nie umknęło:
zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj :)
Źródło:http://wypisz-wymaaaluj.blogspot.com/2014/12/sos-tatarski-mocno-grzybowy.html