Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy

KonkursyAkcjeCIASTO 3BIT

Składniki:- 700g
herbatników- 600g kajmaku- 600ml
śmietany 36%- 3 łyżki
cukru pudru- fix do ubijania
śmietany- 100g
mlecznej czekolady- 2 opakowania kremu karpatkaSposób przygotowania:Formę 25x35cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wykładamy pierwszą warstwę
herbatników, miksujemy kajmak, aby zmiękł. Wylewamy kajmak na przygotowane w formie
herbatniki i przykrywamy drugą warstwą
herbatników. Masę karpatkową przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wykładamy na drugą warstwę
herbatników. Na masę karpatkową układamy trzecią warstwę
herbatników. Ubijamy
śmietanę dodając
cukier puder i wykładamy na ułożoną trzecią warstwę
herbatników. Całość posypujemy startą
czekoladą i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .