Wykonanie
Prosta i smaczna surówka z
białej kapusty. Podałam ją do grillowanych koft z
indyka - przepis tutaj .Podobną surówkę robię też z
młodej kapusty i
ogórków gruntowych, przepis zamieszczę w sezonie :)Składniki:1 czubata szklanka drobno poszatkowanej
kapusty (ja swoją starłam na tarce jarzynowej)2 większe
ogórki konserwowepół pęczka
koperkuspora szczypta
soli morskiejsok z cytryny do smaku - u mnie łyżeczkaPrzygotowanie:
Kapustę posypać
solą i pougniatać chwilę jak ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny żeby zmiękła.Do
kapusty dodać starte na grubych oczkach
ogórki i drobno posiekany
koperek.Doprawić
cytrynąSmacznego!Podając taką surówkę dla gości warto na każdej porcji położyć małą cząstkę
cytryny. Surówka będzie ładniej się prezentowała, a do tego każdy będzie mógł sobie doprawić pod własny gust. Do tego kawałki
cytryny dają ciekawy, świeży aromat przy
stole.