Wykonanie
Twaróg robiony sposobem podejrzanym u babci ;-)Do tego domowy chlebek i
miód albo
pomidorki, pycha! :)Śniadanie mistrzów ^^



Składniki na około 200 g
twarogu:1,5 litra
mleka pełnotłustego (najlepiej prosto od
krówki :))2 płaskie łyżki
cukruMleko wlać do dużego garnka i odstawić na 2-3 dni w ciepłe miejsce aż się
zrobi kwaśne.Po tym czasie
zrobi się gruba warstwa na wierzchu. Posypać ją
cukrem i podzielić delikatnie nożem na 8 części.Całość podgrzewać na malutkim ogniu. Ważne, żeby NIE doprowadzić do wrzenia. Można włączać i wyłączać kuchenkę, by temperatura była wystarczająca, ale
mleko się nie gotowało. W ten sposób podgrzewać całość przez około 20 minut.Przelać
twaróg przez drobne sito i odsączyć
serwatkę.Smacznego! :)
