ßßß Cookit - przepis na Domowe batoniki MUSLI

Domowe batoniki MUSLI

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 200 g płatków owsianych górskich
-100 g otrębów żytnich
- 50 g siemienia lnianego
- 50 g pestek słonecznika
- 50 g pestek dyni
- 6 suszonych daktyli
- 50 g orzechów laskowych
- 50 g wiórek kokosowych
-2 łyżki masła
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie :
Wszystkie suche składniki prażymy chwilę na suchej patelni, następnie dodajemy masło i smażymy do czasu, aż się z nimi dokładnie połączy. W osobnym garnku topimy miód i dolewamy go do musli, starannie mieszając.
Gotową mieszankę przekładamy na dno keksówki wyłożonej folią aluminiową albo papierem do pieczenia i czekamy aż wystygnie. Po chwili kroimy na porcje i wstawiamy do lodówki na około 30 minut do całkowitego zastygnięcia.
Źródło:http://smakiwsieci.blogspot.com/2014/11/domowe-batoniki-musli.html