ßßß
Składniki:2 opakowania herbatników2 opakowania krakersów2 budynie śmietankowe0,5 litra mleka1 kostka masła1 puszka masy krówkowej1 słoik dżemu porzeczkowego300 ml śmietany 30%1 opakowanie cukru waniliowego2 opakowania śmietanFIXpolewa czekoladowa
1.Na dno blachy wyłożyć herbatniki.2. Masa budyniowa - ugotować 2 budynie w 0,5 l mleka bez dodatku cukru. Gdy troszkę ostygnie ucierać w malakserze z masłem. Wyłożyć na herbatniki3. Na masę budyniową ułożyć krakersy.4. Masa krówkowa - gdy będzie zbyt gęsta do smarowania można ją podgrzać wsadzając puszkę do garnka z wodą i lekko podgrzać. Następnie rozsmarować ją na krakersach.5. Ułożyć herbatniki.6. Następnie rozsmarować dżem porzeczkowy.7. Ułożyć krakersy.8. Śmietankę 30% ubić z cukrem waniliowym a na koniec dodać śmietanFix-y i wyłożyć na krakersach.9. Podgrzać polewę czekoladową i rozlać na bitej śmietanie robiąc różne wzory.


