Wykonanie

Bombki choinkowe to małe
kokosowe kulki przypominające
śnieżki. Są bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Przypadną do gustu nie tylko wielbicielom
kokosa. To
wiórki kokosowe połączone ze skondensowanym, słodkim
mlekiem, mrożonymi, kwaśnymi
wiśniami z delikatną nutą
skórki cytrynowej. Niezwykłe połączenie smaków z pewnością zapadnie w pamięci jako świąteczny przysmak. Przepis oryginalnie pochodzi z książki "4 Ingredients".SKŁADNIKI(na ok. 40 sztuk)400 g skondensowanego słodzonego
mleka4 szklanki
wiórków kokosowychskórka starta z jednej
cytryny100 g mrożonych
wiśni, pokrojonychPołączyć wiórki ,
mleko i
skórkę z cytryny w misce i wymieszać. Dodać pokrojone
wiśnie i wymieszać do momentu, aż całość nabierze lekko różowego koloru. Używając łyżeczki formować nieduże kulki. Na blasze wyłożonej papierem układać kulki w odstępach ok 3 cm od siebie. Piec przez 12-15 minut w temperaturze 180°C (160°C termoobieg). W połowie pieczenie przełożyć blachę na drugą stronę. Kulki powinny być lekko brązowe. Ostudzić na blasze.Smacznego :)
