Wykonanie
Nigdy nie wychodzę z domu bez śniadania, dla mnie to podstawa. Najlepiej, żeby było szybkie, pożywne i smaczne. Takie są
między innymi
płatki ryżowe. Ja jednak aby trochę urozmaicić ich smak dodaje różne inne składniki takie jak np.
budyń malinowy. Tak naprawdę można użyć dowolnego budyniu.SKŁADNIKI350 ml
mleka1 płaska łyżka budyniu
malinowego1 łyżeczka
cukru4-6 łyżek
płatków ryżowych błyskawicznych (w zależności jak gęste
płatki lubimy)
Mleko wlać do niedużego garnuszka, wsypać
cukier,
budyń i
płatki ryżowe. Zamieszać aby
budyń się rozpuścił. Doprowadzić do wrzenia mieszając co chwile. Gotować jeszcze 2 minuty na mniejszym ogniu. Podawać ze świeżymi lub mrożonymi
malinami albo innymi ulubionymi
owocami.
Płatki najlepiej smakują przestudzone.Smacznego :)