Wykonanie
Zaintrygował mnie przepis znaleziony na blogu dosismakolyki.pl. Postanowiłam niezwłocznie zrobić to
mięsko. Użyłam
schab, bo akurat to miałam w lodówce. Efekt zaskakująco smaczny. Wystarczy kawałek
mięsa + kilka składników, które właściwie zawsze są pod ręką i można zabierać się do dzieła.

Składniki:1 kg
szynki,
schabu lub
karkówki1 szklanka
przyprawy maggi2 szklanki
wody3 ząbki
czosnkuMięso obwiązać sznurkiem lub włożyć do rękawa wędliniarskiego. Do garnka wlać
wodę i
przyprawę maggi, dodać
czosnek i włożyć
mięso. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1 - 1,5 godz. Mniej więcej w połowie gotowania obrócić. Ugotowane
mięsko wyjąć na talerz i przykryć folią aluminiową, wystudzić.