Wykonanie

Pyszny
schab, który zrobił furorę w mojej rodzinie. Skorzystałam z przepisu Lis z forum cincin.cc.Idealne danie obiadowe i nie tylko. Nie dość, że smaczne to jeszcze bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy wrzucić do piekarnika i spokojnie można zająć się przygotowaniem innych pyszności.Składniki:
schab - tyle porcji ile potrzebujemytyle samo plastrów
żółtego sera2-3
cebule pokrojone w plasterki
majonez ( ja zawsze używam dekoracyjnego
Winiary )-
sól,
pieprz.Kotlety rozbić, przyprawić
pieprzem i
solą, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Cebulę pokroić w pół-plastry i wymieszać z
majonezem. Na każdy kotlet nałożyć łyżką
cebulę z
majonezem, przykryć plastrem
sera i ponownie przykryć
cebulą z
majonezem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec aż do zrumienienia. U mnie było to ok. 40 min. w temp.180 stopni bez termoobiegu.
