Wykonanie

Fryzjer, zakupy, pogaduchy w babskim gronie :-) Wiosna nieśmiało
daje znać o sobie :-) Czego chcieć więcej, by poczuć moc? Chociaż ostatnio jest jeszcze coś... ale o tym innym razem... dziś skupiam się na deserze jaki zrobiłam moim babom ;-) Z
owocami persymony "zapoznałam" się całkiem niedawno i muszę przyznać, że bardzo mi przypadły do gustu :-) Pochodzą z Chin, obecnie rosną w Chinach, Japonii,
Brazylii, Korei i innych ciepłych krajach środkowej Azji; w
języku greckim ich nazwa oznacza pokarm bogów i faktycznie są boskie...SKŁADNIKI180 g
ciastek cynamonowych lub korzennych400 ml
śmietanki 30 %2
owoce persymony
cynamon lub starta
czekoladaCiastka bardzo drobno kruszymy,
śmietankę ubijamy na sztywno,
owoce obieramy i kroimy w kostkę. Następnie układamy warstwami:
ciastka,
bita śmietana,
owoce i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinna stanowić
bita śmietana - posypujemy ją
cynamonem lub
czekoladą.