Wykonanie

Dzisiejszy dzień obfitował w nagłe i spontaniczne decyzje, a co za tym idzie niekoniecznie
trafne, a często wręcz sprzyjające nerwom i stresowi... cóż, widocznie tak czasem też być musi... a skoro tak, to dzisiejszy przepis też szybki -
łosoś w najbardziej znanym wydaniu (tak mi się zdaje). Myślę, że ci z Was, którzy są bardziej niż ja zorientowani kulinarnie znają fachową nazwę tego dania, ja nigdy się nad nią nie zastanawiałam, bo najważniejsze, ze jest ono błyskawiczne w przygotowaniu i pyszne w smaku. :-)SKŁADNIKI200 g
łososia300 g
śmietanki 30%2 - 3 łyżki posiekanej
natki pietruszkipieprz do smaku
makaron (ja biorę trochę więcej niż pół paczki)
Śmietanę wlewamy na patelnię i zagotowujemy, a następnie zmniejszamy gaz i gotujemy przez chwilę aż lekko zgęstnieje, wyłączamy.
Łososia dzielimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do
śmietany, dodajemy
natkę i
pieprz, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na chwilę.
Makaron gotujemy w lekko posolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do sosu, mieszamy całość i lekko podgrzewamy. Gotowe :-)